Na čelu Iskre Avtoelektrike Igor Mihajlović

Nadzorni svet družbe Iskra Avtoelektrika iz Šempetra pri Gorici je na današnji seji za novega predsednika uprave družbe imenoval dosedanjega prokurista družbe Igorja Mihajlovića. Petletni mandat novemu predsedniku uprave začne teži 1. septembra letos.

Objavljeno
28. avgust 2009 14.34
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Šempeter pri Gorici - Nadzorni svet družbe Iskra Avtoelektrika iz Šempetra pri Gorici je na današnji seji za novega predsednika uprave družbe imenoval dosedanjega prokurista družbe Igorja Mihajlovića. Petletni mandat novemu predsedniku uprave začne teži 1. septembra letos, je družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Mihajlović bo nasledil dosedanjega predsednika uprave Aleša Nemca, ki se konec avgusta upokoji.

 

Zaradi seje nadzornega sveta je Ljubljanska borza začasno zaustavila trgovanje z delnicami družbe v standardni kotaciji borznega trga.

 

Iskra Avtoelektrika se, kot je znano, sooča v povprečju s 40-odstotnim padcem naročil. Kljub skrajšanemu delovniku in subvenciji države morajo v družbi z okoli 1500 zaposlenimi odpuščati. Potem ko je letos brez dela že ostalo 300 zaposlenih za določen čas, bo do konca leta brez dela ostalo še 245 zaposlenih za nedoločen čas, ki so jim odpovedi začeli vročati v začetku avgusta.