Na čelu SŽ od danes Peter Puhan

Položaj generalnega direktorja Holdinga SŽ bo danes prevzel Peter Puhan. Ob imenovanju je napovedal, da se bo v svojem mandatu osredotočil na prenovo železniške infrastrukture.

Objavljeno
02. april 2007 10.52
Novi generalni direktor Slovenskih železnic Peter Puhan
Ljubljana – Položaj generalnega direktorja Holdinga Slovenske železnice bo danes prevzel Peter Puhan. Nadzorniki so ga na to mesto imenovali sredi marca, Puhan pa je takrat napovedal, da bo najprej pregledal stanje železnic, v svojem mandatu pa se bo osredotočil na izboljšave in prenovo železniške infrastrukture.

Puhan je bil na čelo Slovenskih železnic imenovan za štiri leta. Ves mandat je na tem položaju sicer zdržal le Marjan Rekar, ki je železnice vodil v obdobju 1993-1998. Kasneje pa se je na tem položaju zvrstilo kar nekaj imen: Igor Zajec (1999-2002), Blaž Miklavčič (2002-2004), Boris Živec (2004-2005) in Jože Jurkovič (2005-2006).

Od Jurkovičevega odstopa z mesta generalnega direktorja oktobra lani je Holding Slovenske železnice kot namestnik začasno vodil Branko Omerzu. Omerzu v poslovodstvu železnic ostaja.

Puhan bo najprej pregledal stanje Slovenskih železnic, ki so lani izboljšale poslovanje. "Podrobno bom pregledal stanje, povezal ključne kadre, z ekipo predvidel izboljšave in skupaj bomo poiskali slabosti in prednosti," je ob imenovanju zatrdil 48-letni Puhan. Po njegovi oceni se da podjetje kljub nekaterim težavam uspešno voditi, železnice pa bi lahko postale najboljši operater v tem delu 5. in 10. prometnega koridorja.

Puhan položaj generalnega direktorja Holdinga Slovenskih železnic ocenjuje kot največji izziv v življenju. Od lanskega septembra je bil zaposlen v ravenskem Metalu, pred tem pa je bil dve leti generalni direktor direktorata za notranji trg pri ministrstvu za gospodarstvo.