Na Dunaju se začenja turistična borza

V mestni hiši na Dunaju se z velikim sprejemom Avstrije začenja mednarodna srednjeevropska turistična borza ACTB. Iz Slovenije se bo na borzi predstavilo 18 turističnih podjetij

Objavljeno
28. januar 2007 09.11
Predsednik upravnega odbora STO Marjan Hribar
Ljubljana - V mestni hiši na Dunaju se danes zvečer z velikim sprejemom Avstrije začenja mednarodna srednjeevropska turistična borza ACTB. Iz Slovenije se bo na borzi predstavilo 18 turističnih podjetij, Slovenska turistična organizacija (STO) pa bo organizirala tudi slovenski večer in dve študijski potovanji po Sloveniji. Z ministrstva za gospodarstvo so sporočili, da se bo borze udeležil tudi generalni direktor direktorata za turizem na gospodarskem ministrstvu Marjan Hribar.

V sklopu turistične borze ACTB, ki jo pripravlja Österreich Werbung, bodo v ponedeljek in torek potekali celodnevni poslovni razgovori ponudnikov iz centralne Evrope z organizatorji potovanj z vseh kontinentov. Iz Slovenije se bo na borzi predstavilo 18 turističnih podjetij, na osrednjem razstavnem prostoru pa se bo nahajala kavarna Life Class iz Portoroža z izpostavljeno tematiko Slovenija - Portorož.

Slovenija s sloganom Taste Slovenia

V ponedeljek zvečer bo v Prirodoslovnem muzeju v organizaciji STO potekal slovenski večer pod sloganom Taste Slovenia, kjer se bo Slovenija predstavila prek slik, glasbe in kulinarike. V torek pa bo ob 10. uri potekala novinarska konferenca, na kateri bodo strnili rezultate ACTB in podali poglede na tovrsten dogodek. Na novinarski konferenci bo sodeloval tudi Hribar, ki bo predstavil pomen turizma za Slovenijo in priložnosti, ki jih je ponudila udeležba na ACTB.

STO bo dogodek nadgradila z organizacijo dveh študijskih potovanj po Sloveniji, ki se ju bo udeležilo več kot 70 udeležencev iz 17 držav, katerih večji del prihaja iz prekomorskih trgov. Udeleženci potovanj bodo med torkom in četrtkom obiskali Ljubljano, Postojnsko jamo, Obalo in Gorenjsko, so navedli v STO.