Na razpis za prvega moža Darsa prispelo 15 prijav

Zainteresirani se sicer na razpis lahko prijavijo še danes. Komisija nadzornega sveta bo v prihodnjih dneh pregledala prijave in pripravila poročilo za nadzorni svet Darsa, ki bo oblikoval predlog in ga posredoval vladi.

Objavljeno
28. september 2009 17.28
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Ljubljana - Na razpis za predsednika uprave Družbe za avtoceste v RS je prispelo 15 prijav. Zainteresirani se sicer lahko na razpis prijavijo še danes, so povedali na Darsu. Komisija nadzornega sveta bo v prihodnjih dneh pregledala prijave in pripravila poročilo za nadzorni svet Darsa, ki bo oblikoval predlog in ga posredoval vladi.

Novega predsednika uprave Darsa s petletnim mandatom bo na predlog nadzornega sveta - ta bo predlog oblikoval na eni izmed prihodnjih sej - imenovala vlada, ki je pristojna za imenovanje uprave družbe.

 

Razpis za predsednika uprave Darsa je nadzorni svet družbe objavil 12. septembra. Nanj se lahko prijavijo kandidati z dokončano univerzitetno izobrazbo in najmanj petimi leti delovnih izkušenj na vodilnih mestih ali v organih upravljanja v družbi podobne velikosti in vrste.

 

Mesto predsednika uprave Darsa se je izpraznilo potem, ko je vlada 10. septembra razrešila dotedanjega predsednika Tomislava Nemca in ostale člane uprave. Družbo zdaj začasno vodi predsednica nadzornega sveta Mateja Duhovnik.

 

Kot je znano, se je nadzorni svet Darsa z upravo družbe, v kateri so bili poleg Nemca še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler in Aleš Hojs, 2. septembra dogovoril o sporazumni razrešitvi. Člani uprave so podpisali pogodbe o prenehanju mandata, v delovnem razmerju pa bodo še toliko časa, da lahko normalno predajo posle in izkoristijo letne dopuste. Delavski direktor Alojz Ratajc ostaja v upravi.