Nadzorniki Kada skupščini predlagali tretjega člana uprave

Nadzorni svet Kapitalske družbe je skupščini predlagal, da za tretjega člana uprave imenuje Bachtiarja Djalila, doslej člana uprave NLB skladov.

Objavljeno
19. oktober 2009 17.51
Ma.G./Ka.L.
Ma.G./Ka.L.

Ljubljana - Nadzorni svet Kapitalske družbe je skupščini predlagal, da za tretjega člana uprave imenuje Bachtiarja Djalila, doslej člana uprave NLB skladov. Če bo skupščina Kada 23. novembra to potrdila, bo Djalil omenjeno nalogo prevzel 1. januarja prihodnje leto.


Na današnji seji nadzornega sveta Kapitalske družbe so člani soglašali tudi z rebalansom poslovnega načrta za leto 2009 in podali pozitivno mnenje k rebalansu finančnega načrta 2009. O predlaganem rebalansu finančnega načrta bo odločala skupščina ravno tako na seji dne 23. novembra 2009.

Rebalans poslovno finančnega načrta za leto 2009 temelji na spremenjenih predpostavkah ter okoliščinah, ki pri pripravi poslovno finančnega načrta 2009, izdelanega konec leta 2008, niso mogle biti upoštevane. Makro in mikro ekonomski kazalci konec lanskega leta še niso odražali vseh razsežnosti in obsega pričujoče ekonomske krize. Zato se je upoštevana predpostavka o 3,5-odstotni gospodarski rasti zamenjala z zadnjo oceno vladnega Urada za makroekonomske analize in razvoj, po kateri naj bi letos gospodarska aktivnost v Sloveniji upadla za več kot 7 %. Manj ugodne gospodarske razmere so botrovale dodatni zaostritvi likvidnostnega položaja vlagateljev, zato je v rebalansu zajet bistveno manjši obseg prodaj gospodarskih družb, kot jih je Kapitalska družba sprva načrtovala, so še sporočili s Kada.