Nadzorniki NLB tudi o odpravninah

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke bo  odločal o začetku mandata nove uprave pod vodstvom Boža Jašoviča ter o odpravninah in drugih podrobnostih sporazumne razrešitve treh predčasno razrešenih članov stare uprave.

Objavljeno
01. november 2009 21.58
Miha Jenko
Miha Jenko
Ljubljana - Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) pod vodstvom Stanislave Zadravec Caprirolo bo danes odločal o začetku mandata nove uprave pod vodstvom Boža Jašoviča ter o odpravninah in drugih podrobnostih sporazumne razrešitve treh predčasno razrešenih članov stare uprave. Po najverjetnejšem scenariju, vedno se lahko kaj zaplete, naj bi nadzorniki danes dosegli kompromis, ki bi med drugim zagotovil pripadajoče odpravnine odhajajoči trojici, po drugi strani pa bi omogočil, da bi nova uprava v približno mesecu dni že lahko začela delovati s polnimi pooblastili.

Kot je znano, so bili novi člani uprave David Benedek, Claude Deroose, Marko Jazbec in Robert Kleindienst imenovani že 19. oktobra, zaplet glede začetka njihovega mandata pa je tedaj nastal, ker se nadzorni svet dotlej ni sporazumel s člani stare uprave o vseh pomembnih podrobnostih njihove predčasne razrešitve, skupaj z odpravninami, odpovednimi roki in morebitnimi prerazporeditvami na druga delovna mesta v Skupini NLB. Po naših podatkih bodo člani stare uprave Matej Narat, Alojz Jamnik in Miran Vičič vendarle prejeli odpravnine, ki jim pripadajo tudi po sklenjeni individualni pogodbi s prejšnjim nadzornim svetom ob nastopu mandata. Za zdaj ni dokončno znano, kolikšne bodo, zagotovo pa ne bodo skupaj znašale kar 2,5 milijona evrov bruto, kolikor bi nanesle, če bi pri njihovem izračunu upoštevali najnovejši zakon o obdavčenju menedžerskih prejemkov. Po nekaterih ocenah je bolj realno, da bo obveljal najnovejši kompromisni predlog, po katerem bi vsak od njih prejel približno 25.000 evrov neto odpravnine.


Več v ponedeljkovi tiskani izdaji Dela