Nadzorniki o imenih in številu članov uprave NLB

Kakor kaže, bo od »starih« članov uprave NLB v novem vodstvu David Benedek, vendar z drugačnimi zadolžitvami, predvidoma se mu bo pridružil tudi Claude Deroose iz KBC.

Objavljeno
16. oktober 2009 22.08
Miha Jenko
Miha Jenko
Ljubljana - Pred ponedeljkovo sejo nadzornega sveta Nove Ljubljanske banke (NLB) - na njej bo novi predsednik uprave Božo Jašovič predstavil predlog sestave uprave in izhodišča za program dela v NLB - še niso dokončno znana imena in število članov uprave ter zato tudi ne način, kako se bodo organizirali in si porazdelili naloge. Jašovič, ki je prevzel naloge 1. oktobra, zdaj banko vodi s »starimi« člani uprave; dozdajšnji zapleti pri imenovanju novih članov uprave nakazujejo, da je njegov formalni mandatarski položaj po pričakovanjih omejen z interesi, ki prihajajo iz vrst nadzornikov, in tudi s poslovno-političnimi pritiski. Vsekakor pa naši viri zatrjujejo, da bo NLB v ponedeljek vendarle dobila novo vodstveno ekipo.

Kakor kaže, bo od »starih« članov uprave NLB v novem vodstvu David Benedek, vendar z drugačnimi zadolžitvami, predvidoma se mu bo pridružil tudi Claude Deroose iz KBC. Ob njegovi ponovni kandidaturi je slišati tudi pomisleke, češ zakaj je v upravi še vedno predstavnik KBC, ki napoveduje skorajšnji odhod iz NLB že od maja 2006.

Po tem, ko sta iz nabora prvotnih kandidatov za člana uprave izpadla Uroš Čufer in Darko Tisaj, bodo zdaj nadzorniki po naših podatkih izbirali še med Markom Jazbecem, namestnikom predsednika uprave Intereurope, Robertom Kleindienstom, predsednikom uprave NLB Skladi, in Matejem Naratom, članom sedanje uprave NLB.

Kateri od njih se bo v upravi NLB pridružil zanesljivi trojici - mandatar Jašovič, Benedek in Deroose -, je očitno še stvar usklajevanja in odločitve nadzornikov o številu članov uprave.

Več v današnji tiskani izdaji.