Nadzorniki Petrola o strateškem povezovanju z Lukoilom

Nadzorni svet družbe Petrol je obravnaval ter potrdil lansko letno poročilo. Začeli pa so že tudi pripravljalni postopki izbire za skrbni pregled, svetovanje in vrednotenje v Petrolu in Lukoilu.

Objavljeno
05. april 2007 18.10
V Petrolu o novih nadzornikih
Ljubljana - Nadzorni svet družbe Petrol je na današnji seji obravnaval ter potrdil lansko letno poročilo s poročilom pooblaščenega revizorja. Nadzorniki so se seznanili tudi z aktivnostmi na področju povezovanja z ruskim Lukoilom in sklenili, da je v naslednji fazi povezovanja predvideno vrednotenje vseh vložkov s strani obeh partnerjev, vrednotenje pa bodo izvedli neodvisni cenilci, katerih izbira je še v teku. Ob zaključku bo nadzorni svet obravnaval nadaljnje korake projekta, so sporočili iz Petrola.

Kot je znano, sta se delovni skupini Petrola in ruskega energetskega giganta minuli teden dogovorili, da se obojestransko pristopi k vrednotenju premoženja, ki bi ga potencialna partnerja v prihodnosti prenesla v skupno družbo. Pripravljalni postopki izbire za skrbni pregled, svetovanje in vrednotenje so se v Petrolu in Lukoilu že začeli.

Skupina Petrol je lani ustvarila za 11 odstotkov več čistih prihodkov od prodaje kot leta 2005

Skupina Petrol je lani ustvarila čiste prihodke od prodaje v višini 465 milijard tolarjev oz. 1,9 milijarde evrov, kar je za 11 odstotkov več kot leta 2005. Ob tem je družba zabeležila za 11,9 milijarde tolarje oz. 49,8 milijona evrov čistega poslovnega izida, 42 odstotkov več kot leta 2005.

Količinska prodaja proizvodov iz nafte skupine Petrol je lani znašala 2.013.000 ton, kar je za štiri odstotke več od načrtov in za tri odstotke več kot v letu 2005. Prihodki od prodaje dopolnilnega asortimenta in ostalega trgovskega blaga so znašali 51,7 milijarde tolarjev oz. 215,7 milijona evrov, kar je za 13 odstotkov več od načrtov in za 14 odstotkov več kot leta 2005.

Petrol je imel konec lanskega leta 361 bencinskih servisov, od tega 305 v Sloveniji, 33 v Bosni in Hercegovini, 21 na Hrvaškem in dva v Srbiji.