Nadzorniki poleg zaposlovanja obravnavali še poslovanje

Nadzorni svet Slovenskih železnic je obravnaval zahteve predstavnikov socialnih partnerjev glede razjasnitve suma nezakonitega delovanja uprave pri zaposlovanju zunanjih kadrov na vodstvena mesta.

Objavljeno
13. oktober 2009 12.30
Prve dobave na Slovenskih železnicah načrtujejo za leto 2009
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Ljubljana - Obravnavali so poslovanje v prvih devetih mesecih, do naslednje seje pa mora poslovodstvo pripraviti rebalans plana poslovanja družbe.

Predsednik nadzornega sveta Andrej Godec je po seji v sporočilu za javnost pojasnil, da so se nadzorniki seznanili s stališčem sindikatov. V zvezi s tem so poslovodstvu naročili, naj situacijo skrbno pregleda in v najkrajšem času sprejme ustrezne ukrepe v zvezi z imenovanjem direktorja področja za nepremičnine.

Sklic seje nadzornega sveta so 30. septembra zahtevali predstavniki delavcev v nadzornem svetu Slovenskih železnic, potem ko je tedanje vodstvo družbe - do konca septembra je družbo začasno vodil Aleš Tavčar, s 1. oktobrom pa je vodenje prevzel Goran Brankovič - zadnji dan svojega mandata vodjo službe za nepremičnine pri Borisa Zrimca zamenjalo z Natašo Turšič, ki je na železnice nedavno prišla z Mestne občine Ljubljana.

Kot so še pojasnili, novo vodstvo družbe tudi aktivno rešuje problematiko svetovalcev. "Trenutno so vsi svetovalci odpoklicani," so zapisali.

Generalni direktor železnic Goran Brankovič je prvo srečanje nadzornikov po prevzemu mandata ocenil kot "zanimivo in zelo uspešno". Pri predstavitvi podatkov o tekočem poslovanju v obdobju od januarja do septembra je poudaril, da "stanje še vedno ni dobro, je pa spodbudno, da se je poslovanje septembra v primerjavi s preteklimi meseci izboljšalo".

Po Brankovičevih besedah bi to lahko kazalo na morebitno zaustavitev negativnih trendov poslovanje. V ta namen bo poslovodstvo nadzornikom do naslednje seje nadzornega sveta ob rebalansu plana poslovanja pripravilo tudi podrobno analizo poslovanja za tovorni promet in nabor ukrepov za izboljšanje finančnega položaja družbe, so še sporočili iz Slovenskih železnic.