Nadzorniki predlagali vladi kandidata za vrh Darsa

Nadzorniki državne avtocestne družbe so sprejeli odločitev o predlogu za predsednika uprave Darsa in jo posredovali vladi. Ta bo v funkciji skupščine za zdaj še edinega lastnika, države, sprejela dokončno odločitev.

Objavljeno
06. oktober 2009 12.41
A. S.
A. S.
Ljubljana - Nadzorniki državne avtocestne družbe so sprejeli odločitev o svojem predlogu za predsednika uprave Darsa in jo posredovali vladi. Ta bo v funkciji skupščine za zdaj še edinega lastnika, države, sprejela dokončno odločitev. Te zanesljivo še ne bo ta teden, saj je postopek sprejemanja odločitev predpisan - in daljši. Namestnik predsednice NS Darsa Iztok Klančnik imena izbranca iz korektnosti ni hotel izdati.

Včeraj skoraj natanko ob šestih popoldne je namreč v imenu nadzornikov govoril Klančnik, saj njihova predsednica Mateja Duhovnik začasno vodi Dars, poleg tega pa je tudi sama vložila prijavo za položaj predsednice uprave. Med sedemnajstimi prijavljenimi so nadzorniki skupaj šest kandidatov povabili na pogovore, nato so se s štirimi od teh pogovarjali še drugič. Klančniku se zdi nepošteno, da bi o izbranih imenih govorili pred dokončno odločitvijo vlade.

 

O vsem bodo nadzorniki govorili, ko bo postopek imenovanja končan. Po očitno kar živahni razpravi je bil dogovor na koncu vendarle enoten. Sicer pa je bil ves postopek po Klančnikovih besedah pregleden, korekten in strokovno izpeljan. Imena najresnejših kandidatov za prevzem najbolj odgovorne funkcije so v javnosti znane že vse od izteka roka za prijavo - in še dlje. Največ možnosti se je v tem tednu pripisovalo Mateji Duhovnik, Vinku Možetu in Dušanu Mežnarju.