Namesto Goriška Mihael Perman

Vlada je imenovala dr. Mihaela Permana za novega direktorja Agencije za zavarovalni nadzor, potem ko je to funkcijo zadnjih 12 let opravljal Jurij Gorišek.

Objavljeno
20. december 2006 20.57
Jurij Gorišek, predsednik Agencije za zavarovalni nadzor, je z Bajukom začel sodelovati takoj po volitvah.
Ljubljana – Vlada je imenovala dr. Mihaela Permana za novega direktorja Agencije za zavarovalni nadzor, potem ko je to funkcijo zadnjih 12 let opravljal Jurij Gorišek. Mihael Perman je matematik in statistik in je zadnje leto in pol tudi vodil strokovni svet agencije za zavarovalni nadzor. Prvega januarja, malo pred svojim 45. rojstnim dnem, bo prevzel položaj direktorja agencije za pet let in z možnostjo ponovnega imenovanja.

Posebna natečajna komisija na ministrstvu za javno upravo je ministrstvu za finance in finančnemu ministru Andreju Bajuku v drugi polovici novembra poslala poročilo o postopku, v katerem je ugotavljala strokovno usposobljenost in primernost kandidatov za položaj direktorja AZN. Komisija, katere predsednica je bila Štefka Korade Purg, je pri tem ugotovila, da so bili trije od štirih kandidatov primerni za ta položaj. To je sporočila ministru za finance in ta je potem tudi izbral najprimernejšega kandidata ter predlagal vladi, naj ga imenuje.

Več v torkovem tiskanem Delu