Nekdanja uprava brez razrešnic

Delničarji Palome so na današnji skupščini prejeli vse predlagane sklepe. Brez razrešnice sta tako ostala nekdanji predsednik uprave Danilo Marin in članica uprave Mateja Perger, ki je bila tudi na čelu Palome.

 

Objavljeno
26. avgust 2009 15.07
Paloma
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Sladki Vrh - Delničarji Palome so na današnji skupščini, na kateri je bilo zastopanega več kot 70 odstotkov kapitala, sprejeli vse predlagane sklepe. Brez razrešnice sta tako ostala nekdanji predsednik uprave Danilo Marin in članica uprave Mateja Perger, ki je bila tudi na čelu Palome.

Skupščina je podprla tudi predlog, da se razrešnica ne podeli niti nadzornemu svetu, ki je imel mandat do maja lani, je povedal predsednik uprave Palome Bojan Rajtmajer.

 

Delničarji pa so podelili razrešnico Rajtmajerju, ki Palomo vodi od avgusta lani, ter nadzornemu svetu, ki je nadzor nad poslovanjem podjetja prevzel sredi maja leta 2008. Za letošnjega revizorja je bila imenovana ljubljanska revizijska hiša KPMG Slovenija.

 

Skupščina je odločala tudi o višini sejnin in sprejela sklep, da bo predsednik nadzornega sveta prejemal 429 evrov bruto, člani nadzornega sveta pa 330 evrov bruto. V primeru dopisne seje in seje komisij pa bo sejnina znašala 80 odstotkov redne sejnine.