Nekdanji delavci Steklarske bodo šli pred vlado

Nekdanji delavci Steklarske nove so odvetniku Čeferinu vročili 227 pooblastil, ki bo državo, ki je bila preko Kada 100-odstotna lastnica družbe, tožil zaradi neizplačila odpravnin po uvedbi stečaja v podjetju.

Objavljeno
27. oktober 2009 13.52
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Rogaška Slatina  - Nekdanji delavci Steklarske nove, ki je od maja letos v stečaju, pripravljajo protestni shod pred vladnim poslopjem v Ljubljani. Na njem bodo menda sodelovali tudi delavci iz podjetij v državni lasti, ki jim država ni poravnala prispevke za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, je povedal predstavnik delavcev Stjepan Miklaužić.


Točen datum shoda še ni znan oz. ga bodo dogovorili konec tedna, ko se bo Miklaužić sestal s predstavniki delavcev, ki nimajo plačanih omenjenih prispevkov. Miklaužić je še dejal, da so danes odvetniku Aleksandru Čeferinu vročili 227 pooblastil nekdanjih delavcev Steklarske nove, ki bo državo, ki je bila preko Kapitalske družbe (Kad) 100-odstotna lastnica Steklarske nove tožil zaradi neizplačila odpravnin po uvedbi stečaja v podjetju. Iz naslova neplačanih prispevkov pa je država delavcem dolžna 2,5 milijona evrov.

 

Na oktobrskem srečanju predstavnikov Kada, sindikata in vlade je bilo sicer dogovorjeno, da bodo prispevki poplačani iz vsakoletnega prispevka, ki ga Kad nameni Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ).

 

Kad tako vsako leto do 30. novembra v skladu s sklepom vlade zavodu nakaže skoraj 50 milijonov evrov, v skladu z oktobrskim dogovorom, pa bodo letos iz teh sredstev poplačali tudi neplačane prispevke delavcev Steklarske nove.