Nemec Vlačiču večkrat predlagal svoj umik

Predsednik uprave Darsa v odhodu Tomislav Nemec naj bi prometnemu ministru Vlačiču večkrat ponudil svoj umik, vendar ta ni nikoli naročil umika uprave.

Objavljeno
03. september 2009 09.14
Ka. Ž. / STA
Ka. Ž. / STA
Ljubljana - Prometnemu ministru Patricku Vlačiču sem v času svojega mandata večkrat ponudil, da se v primeru, da mi ne zaupa, umaknem z mesta predsednika uprave Darsa, vendar tega ni nikoli sprejel. Minister ni nikoli rekel, da se uprava umakne, naročil pa nam je pripravo programa razvoja, je povedal predsednik uprave Darsa v odhodu Tomislav Nemec.

 

Kot je dejal, je ministru Vlačiču že v prvih mesecih njegovega ministrovanja ponudil, da sam zapusti funkcijo prvega moža Družbe za avtoceste v RS (Dars), če ne bo zaupanja oz. če želi videti na vrhu Darsa svojo ekipo z drugo vizijo in če se lahko vrne nazaj v prejšnjo službo, ljutomersko upravno enoto. Če bi se sam umaknil z delovnega mesta, bi pomenilo, da ne dobim odpravnine, je pojasnil.

 

"Vlačič ni bil nekorekten", je dejal Nemec in dodal, da ga je prometni minister kasneje obvestil, da se sam s kadrovsko politiko uprave Darsa ne bo ukvarjal, ampak so odnosi z upravo stvar nadzornega sveta družbe.

 

Nadzorni svet Darsa je na sredini večurni seji z upravo Darsa, ki so jo poleg Nemca sestavljali še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler, Aleš Hojs in delavski direktor Alojz Ratajc, dogovoril o sporazumni razrešitvi uprave. Uprava je podpisala pogodbo o prenehanju njihovega mandata.

 

Nadzorniki naj bi gradivo danes poslali na vlado, in ji predlagali, da upravo razreši, vendar ga vlada danes ni obravnavala.

 

Člani uprave Darsa bodo prejeli odpravnino v višini šestih povprečnih plač v zadnjem obdobju. Vršilka dolžnosti bo do izbire novega predsednika uprave oziroma največ tri mesece prva nadzornica Mateja Duhovnik.

 

Na prometnem ministrstvu niso bili dosegljivi za pojasnila.