Nemški trgovec Kik Textilien z marcem tudi v Sloveniji

V Slovenijo prihaja veriga tekstilnih diskontov Kik Textilien und Non-Food, ki namerava pri nas odpreti 70 trgovin.

Objavljeno
15. januar 2007 16.37
Nemški trgovec Kik Textilien z marcem tudi v Sloveniji.
Ljubljana - Nemška veriga tekstilnih diskontov Kik Textilien und Non-Food namerava do leta 2010 v Sloveniji odpreti preko 70 trgovinskih podružnic, od tega naj bi jih letos odprla okoli 10. Prva trgovina nemškega trgovinskega koncerna bo svoja vrata predvidoma odprla v marcu, so pojasnili v koncernu, kjer pa podatka o lokacijah novih diskontov in prihodnjem številu zaposlenih v Sloveniji niso razkrili.

Nemški trgovinski koncern se je za razširitev trgovinske verige v Slovenijo odločil po uspešnem prodoru na domačem nemškem in avstrijskem trgu, kamor se je razširil leta 1998, štiri leta po ustanovitvi.
Kot navajajo v podjetju, so se za širitev trgovinske mreže v Slovenijo odločili zaradi uvedbe evra, ki poenostavlja poslovanje, ter dejstva, da so bili Slovenci pogosti obiskovalci mreže podružnic na obmejnih območjih z Avstrijo.

Diskontna veriga Kik je hčerinska družba nemške multinacionalke Tengelmann, ki ima v lasti tudi verige Plus in OBI. Kik tekstil je bil ustanovljen leta 1994 in ima trenutno v Nemčiji in Avstriji preko 2200 podružnic.