NFD Holding o novih virih za poplačilo kredita

Nadzorni svet družbe NFD Holding se je na petkovi izredni seji seznanil z informacijo, da je NLB družbi zavrnila podaljšanje posojila. V družbi zato poudarjajo, da bodo zdaj še intenzivneje iskali nove vire za poplačilo kredita.

Objavljeno
05. oktober 2009 16.23
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Nadzorni svet se je poleg omenjenega seznanil tudi z nadaljnjimi aktivnostmi uprave v zvezi z razreševanjem nastalih razmer.

NFD Holding je v četrtek izvedel, da mu preostanek kratkoročnega posojila, v višini približno 35 milijonov evrov, ni bil reprogramiran. V družbi poudarjajo, da bodo zdaj še intenzivneje iskali nove vire za poplačilo kredita.

Kot so prejšnji teden pojasnili v NFD Holdingu, želijo v izogib napačnim interpretacijam poudariti, da je uprava družbe vseskozi upoštevala tudi možnost negativnega odgovora, "zato je kot dober gospodar iskala tudi alternativne vire. Zdaj jih bo iskala še intenzivneje", poudarjajo v družbi.

Poslovanje družbe je stabilno in v nobenem primeru ogroženo, saj spada družba med manj zadolžene slovenske finančne holdinge in njeno premoženje za 2,5-krat presega njene dolgov, so še povedali v družbi.