NFD še zmanjšal lastništvo v kranjski Savi

Merkur z družbo NFD Holding ni sklenil nobenih drugih dogovorov o nakupu Savinih delnic, zato bo po zaključenih preknjižbah na koncu lastnik 186.500 delnic družbe Sava, s čimer bo Merkur postal lastnik 9,29 odstotka podjetja.

Objavljeno
01. oktober 2009 17.59
Ka.L/STA
Ka.L/STA
Ljubljana - Družba NFD Holding je danes obvestila kranjsko Savo, da je 28. septembra odsvojila 43.376 delnic Save in tako zmanjšala lastništvo s 6,49-odstotka na 4,33-odstotka vseh izdanih delnic družbe Sava, je Sava sporočila na spletnih straneh Ljubljanske borze. Delnice je, kot je razvidno iz delniške knjige, kupila družba Merkur.

Kot so pojasnili v Merkurju, je družba z NFD Holdingom 11. septembra sklenila pogodbo o nakupu 145.000 delnic Save, preknjižba pa poteka v več korakih. Enega od njih je predstavljala tudi v četrtek opravljena transakcija. Merkur z družbo NFD Holding ni sklenil nobenih drugih dogovorov o nakupu Savinih delnic, zato bo po zaključenih preknjižbah na koncu lastnik 186.500 delnic družbe Sava, s čimer bo Merkur postal lastnik 9,29 odstotka podjetja.

 

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) je v četrtek razpravljal o podaljšanju več deset milijonov evrov posojila NFD Holdingu, ki pa ga po neuradnih informacijah ni podaljšal. NFD Holding naj bi imel okrog 75 milijonov evrov posojila pri največji slovenski banki, vendar je v zadnjih tednih družba predvsem s prodajo deleža v Savi uspela zbrati več deset milijonov evrov.