Nokia se povezuje z Microsoftom

Največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu Nokia je danes napovedal strateško partnerstvo z vodilnim proizvajalcem programske opreme na svetu, ameriško družbo Microsoft.

Objavljeno
11. februar 2011 11.13
smartphone
Karmen Lugarič, delo.si
Karmen Lugarič, delo.si
Helsinki - V okviru tega bo Microsoftov operacijski sistem za pametne mobilnike Windows Phone postal primarni sistem za Nokiine pametne mobilnike, piše STA.

Omenjena sprememba je del prav tako danes predstavljene nove strateške usmeritve finskega velikana, ki prinaša tudi spremembe v vodstvu. Cilj sprememb je povečati prilagodljivost podjetja v vse bolj konkurenčnem in hitro spreminjajočem se okolju, dodaja STA.

Nokia se namreč na trgu mobilnikov sooča z upadanjem svojega tržnega deleža, predvsem zaradi ne najbolj uspešnega spopadanja s konkurenčnimi proizvajalci vse bolj priljubljenih pametnih mobilnih telefonov, kot je denimo ameriški Apple s svojimi iphoni.

"Nokia se nahaja v ključnem trenutku, v katerem so za našo pot naprej potrebne in neizogibne občutne spremembe," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik in glavni izvršni direktor Nokie Stephen Elop. Z novo strategijo naj bi si Nokia po njegovih besedah zagotovila ohranitev vodilnega tržnega deleža na področju pametnih mobilnikov, še piše STA.