Nov Preventov partner bo v Franciji?

Zvedelo se je, da bi nov strateški partner Preventa Globala lahko bil francoski koncern Michel Thierry s sedežem v mestu Laroque d' Olmes. Koncern ima v štirinajstih državah v Evropi, Aziji in v Južni Ameriki štirinajst tovarn avtokonfekcije in druge avtomobilske notranje opreme.

Objavljeno
09. november 2009 22.12
Ivan Praprotnik
Ivan Praprotnik
Slovenj Gradec - Zvedelo se je, da bi nov strateški partner Preventa Globala lahko bil francoski koncern Michel Thierry s sedežem v mestu Laroque d' Olmes. Koncern Michel Thierry, ustanovljen 1955, ima v štirinajstih državah v Evropi, Aziji in v Južni Ameriki štirinajst tovarn avtokonfekcije in druge avtomobilske notranje opreme.

Koncern, ki ga obvladujejo francoski, belgijski in nizozemski kapital, prodaja tekstilije in usnjene sedežne prevleke vsem najbolj znanim evropskim avtomobilskim tovarnam, med drugim tudi Volkswagnu, BMW-ju, Daimlerju, Oplu, Fordu, Peugeotu, Volvu, Citroenu itd.

Predsednik uprave Preventa Globala Ivan Majcen nocoj ni ne potrdil ne zanikal povezovanja s Francozi. Preventovi nadzorniki so konec minulega tedna napovedali, da bo predsednik uprave Ivan Majcen pismo o nameri za sodelovanje z novim strateškim partnerjem podpisal še ta mesec. Po drugi strani pa se krepi tudi pritisk Preventa Deva iz Wolfsburga v Nemčiji na slovenski del skupine Prevent. Prevent Dev je namreč že zagrozil, da bo tri programe iz Preventovih tovarn v Mirni in v Slovenj Gradcu preselil v Bosno in v Romunijo, tovarni v Radljah pa se dva programa za Volkswagen in Porsche iztečeta v začetku prihodnjega leta in ju bodo poslej šivali v Lenartu in v Kidričevem.