Nova delovna mesta v Revozu

Novomeški proizvajalec vozil Revoz namerava v začetku maja ponovno uvesti polno nočno izmeno, zaradi česar bo delo v podjetju dobilo med 250 do 300 novih delavcev.

Objavljeno
30. januar 2007 18.48
Novo mesto - Novomeški proizvajalec vozil Revoz namerava v začetku maja ponovno uvesti polno nočno izmeno, zaradi česar bo delo v podjetju dobilo med 250 do 300 novih delavcev. Kot so sporočili iz družbe, je povpraševanje po modelu clio druge generacije na evropskem trgu še vedno veliko, obenem pa se v podjetju pripravljajo tudi na začetek serijske proizvodnje novega modela vozila.

Za nove delavce zaposlitev za določen čas

V Revozu so v sodelovanju z zavodom za zaposlovanje pogovore z novimi delavci za potrebe te izmene začeli sredi tega meseca. V družbi so za nove delavce predvideli zaposlitev za določen čas najmanj do konca letošnjega leta, potem pa so predvideli tudi možnost podaljšanja delovnega razmerja. Predvideno delo je pretežno v nočni izmeni, nekaj novih delovnih mest pa je na voljo tudi v obeh dnevnih izmenah.

Z usposabljanjem novih delavcev nameravajo zaključiti v obdobju tako imenovanie predserijske proizvodnje, s serijsko proizvodnjo obeh vozil na isti liniji pa nameravajo začeti najkasneje spomladi letos. Po navedbah vodstva novomeške družbe je prodaja modela clio še vedno dobra, saj so lani predvidevanja glede prodaje presegli skoraj za 20 odstotkov. Kot je znano, so za delno nočno izmeno od oktobra do novembra 2006 že zaposlili okrog 400 ljudi.