Nova imena v upravi NLB

Nova Ljubljanska banka je objavila imena novih članov prenovljene in razširjene uprave banke, ki jih je minulo sredo imenoval nadzorni svet banke.

Objavljeno
04. april 2007 16.28
Februar: Marjan Kramar je na mestu predsednika uprave NLB zamenjal Marka Voljča
Ljubljana - Nova Ljubljanska banka (NLB) je danes na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila imena novih članov prenovljene in razširjene uprave banke, ki jih je minulo sredo imenoval nadzorni svet banke. Za člane uprave so bili imenovani: Claude Deroose, Gregor Kastelic, Miran Vičič in Alojz Jamnik.

Novi štirje člani uprave se bodo predsedniku uprave Marjanu Kramarju, ki mu mandat poteče čez dve leti, in članu uprave Mateju Naratu pridružili 16. julija. Nadzorni svet jih je imenoval za mandatno obdobje pet let pod pogojem, da predhodno pridobijo dovoljenje Banke Slovenije za opravljanje funkcije člana uprave banke.

Šestčlanska uprava

Deroose prihaja iz belgijske KBC, 34-odstotne lastnice NLB. Je tudi edini novi član uprave, za katerega je bilo dan po seji nadzornega sveta mogoče dobiti informacije o imenovanju. Na slovenski strani namreč uradnih informacij ni bilo mogoče dobiti. Kot so v četrtek pojasnili na finančnem ministrstvu, so se nadzorniki in NLB dogovorili, da informacij za javnost ne bo.

Da bo uprava NLB od julija šestčlanska, je nadzorni svet NLB sklenil na januarski seji. Naratu so ponudili nov mandat člana uprave, medtem ko so se Borutu Staniču in Andreju Hazabentu zahvalili za dosedanje delo v banki. Ob tem so se dogovorili, da bo imela pravico do imenovanja enega člana uprave KBC, preostale pa bodo imenovali slovenski delničarji.

Na seji prejšnjo sredo je nadzorni svet sprejel izjavo Katje Božič o odstopu s funkcije članice nadzornega sveta NLB, so danes še sporočili iz banke.