Nova uprava Novolesa za vzpostavitev njegove stare slave

Nova uprava Novolesa v sestavi predsednika Sergeja Murglja in člana Roberta Štrumpfa, je danes prevzela vodenje družbe Novoles in napovedala vzpostavitev nekdanje poslovne zmogljivosti.

Objavljeno
23. februar 2011 15.40
Ni. Č., delo.si
Ni. Č., delo.si
Straža - Z enotnim delovanjem bo uprava, ki je bila imenovana v petek, skušala nadoknaditi zamujene priložnosti, so zapisali v sporočilu za javnost.

Po besedah Sergeja Murglja so straško pohištveno podjetje, ki ima trenutno velike likvidnostne težave, zaznamovale posledice globalne ekonomske krize, novoimenovana uprava pa je njegovo vodenje prevzela v eni poslovno najbolj dinamičnih faz od njegove ustanovitve, piše STA.

Murgelj je dejal, da je podjetje kljub trenutnemu stanju v "poslovno perspektivnem položaju", Novoles pa je ena izmed ključnih nacionalnih blagovnih znamk, ki ima ob obstoječem še velik in uresničljiv potencial prodora na dodatne tuje trge. Podjetje ima tudi zanesljive kupce in veliko odprtih trgov, na katere je moč s pravilno strategijo in sodobnim programom uspešno prodreti, je dodal.

Uprava se je danes že pogovarjala s predstavniki delavcev ter jim predstavila strategijo razvoja in upravljanja podjetja. "Med prvimi primarnimi in ključnimi nalogami je izpostavila oblikovanje medsebojnih odnosov v podjetju in predvsem vzpostavitev ter ureditev odnosov z vsemi deležniki, bankami in državnimi institucijami. Na ta način bo uprava vzpostavila trdne in zanesljive temelje za bodoči razvoj Novolesa," je poudaril Murgelj.

Na STA so zapisali, da je Murgelj poudaril, da bodo podjetje Novoles ponovno postavili "na raven nekdanje slave ter poslovne kondicije".