Novembra 400 novih zaposlitev v družbi Mura in partnerji

Po našem zanesljivem viru bodo v družbi Mura in partnerji, ki največji del poslov opravlja za nemškega partnerja Huga Bossa, prihodnji mesec zaposlili celo 470 delavcev, odvisno od obsega zagotovljenih poslov.

Objavljeno
29. oktober 2009 10.55
Ivan Gerenčer
Ivan Gerenčer
Murska Sobota - V družbi Mura in partnerji, ki zaposluje 470 šivilj in drugih delavcev, bodo v novembru za določen čas zaposlili še 400 delavcev. Po našem zanesljivem viru, bodo v tej družbi, ki največji del poslov opravlja za nemškega partnerja Huga Bossa, prihodnji mesec zaposlili celo 470 delavcev, odvisno od obsega zagotovljenih poslov. Zaposlili bodo tiste delavce, ki so že pred stečajem štirih Murinih družb delali za Muro in partnerji. Z novimi zaposlitvami bo v veliki meri uresničena napoved, da bodo po stečajih štirih družb v delujočih Murnih družbah ohranili najmanj tisoč delovnih mest. Začasno zaposlene delavce bodo postopno, glede na obseg dolgoročno dogovorjenih poslov, zaposlili za nedoločen čas.

V Murini družbi Evropska hiša mode (Mura - EHM), ki se ukvarja s kreacijami in prodajo oblačil lastnih blagovnih znamk, kljub likvidnostnim težavam napovedujejo boljše čase. Po besedah direktorja Jožeta Bana po vseh stresnih dogodkih v Muri, ponovno pridobivajo zaupanje kupcev. Tako so uspešno prodali kolekcijo oblačil za prihodnjo pomlad in poletje. Nocoj bodo v ljubljanskem Cityparku odprli novo trgovina z ženskimi in moškimi oblačili lastnih blagovnih znamk. Z upniki so se dogovorili, da bodo preostanek terjatev poplačali po končanem stečajnem postopku za Muro d. d. ki je lastnica Mura - EHM.