Chipolov obesek iz recikliranih ribiških mrež

Trboveljsko podjetje opozarja na naraščajočo težavo odpadne plastike v oceanih.

Objavljeno
06. oktober 2020 12.11
Posodobljeno
06. oktober 2020 13.26
Plastično ogrodje Ocean Edition Chipola je narejeno iz zavrženih ribiških mrež, ki zaradi svoje sestave in oblike predstavljajo večji del težav s plastiko v oceanih. FOTO: Arhiv podjetja Chipolo
N. G.
N. G.
Trboveljsko podjetje Chipolo je svojo produktno linijo iskalnikov predmetov razširil s posebno izdajo Chipolo ONE Ocean Edition, ki je narejen iz recikliranih ribiških mrež.

Chipolo želi s posebno izdajo Ocean Edition opozoriti na naraščajoč problem odpadne plastike v oceanih in neposredno pomagati pri čiščenju morja. »Plastično ogrodje Ocean Edition Chipola je zato narejeno iz zavrženih ribiških mrež, ki zaradi svoje sestave in oblike predstavljajo večji del težav s plastiko v oceanih. Prosto plavajoče ribiške mreže namreč ogrožajo morsko življenje, hkrati pa se z razgradnjo spreminjajo v mikroplastiko, ki postane hrana morskih živali,« so sporočili iz podjetja.

Chipolov obesek je namenjen iskanju ključev ali drugih predmetov, saj iskalnik te predmete poveže z aplikacijo v telefonu. Prodajna cena Chipolo ONE Ocean Edition je 30 evrov, Chipolo pa bo od vsakega prodanega obeska en evro doniral neprofitni organizaciji Oceanic Global za podporo njihovim prizadevanjem k čistejšim oceanom.