Imamo jo vse raje, posebej če je bio, smo zanjo pripravljeni več plačati

Lokalno pridelana hrana je bolj sveža in kakovostna, poleg tega ekonomsko podpira domače pridelovalce.

Objavljeno
10. avgust 2020 08.00
Posodobljeno
10. avgust 2020 08.00
Lokalno sadje in zelenjava, denimo, ne potrebujeta dolgotrajnega transporta, obrana sta lahko, ko sta zrela. FOTO Marko Feist/Delo
Slovenci pri kupovanju hrane postajamo vse bolj izbirčni. Ali bolje, racionalni. Osredotočamo se na lokalno pridelano hrano, vse bolj resno jemljemo načelo »kupujmo domače« in vse večjo pozornost posvečamo bio oziroma eko izdelkom, ki so bolj kot oni iz konvencionalne pridelave prijazni do našega zdravja in do zdravja našega planeta.Tako je mogoče sklepati po tem, kateri segment ponudbe posebej intenzivno krepijo slovenski trgovci, pa tudi, kateri nakupni kanali se uveljavljajo. Trend je bil zaznaven že pred korono, po njej pa se je, kot ugotavljajo analitiki Mediane, še okrepil.Zaznava lokalnega pred koronoKakšna je percepcija ...