Nomago prestopil srednjeevropsko ligo

Slovenski prevoznik v tekmo s Flixbusom, vlaki in letalskimi prevozniki.

Objavljeno
06. junij 2019 10.55
Posodobljeno
06. junij 2019 13.37
Avtobusi podjetja Nomago v 7 držav in 31 evropskih mest. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
J.T., M.F.K.
J.T., M.F.K.
Ljubljana - Nomago z junijem vstopa v 7 držav in 31 evropskih mest ter se podaja v bitko z največjimi evropskimi igralci. Z novo storitvijo Nomago InterCity bo Nomago povezal mesta v Nemčiji, Avstriji, Italiji, na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem in v Sloveniji. Kot so sporočili iz Nomaga, bodo avtobusi opremljeni z brezžično internetno povezavo, za družine bodo denimo na voljo prostori za razvedrilo.

Nomago posluje v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem, zdaj se širijo tudi v druge evropske države. Na tem območju tekmuje s Flixbusom (spletna platforma za avtobusne prevoze), vlaki in letalskimi prevozniki.

Nova strategija družbe poleg geografske širitve poslovanja predvideva tudi rast z novimi inovativnimi storitvami mobilnosti na področju drugih prevoznih sredstev.  »Če smo pred letom dni ob ustanovitvi Nomaga začeli s ciljem postati vodilni ponudnik mobilnosti med Benetkami in Dubrovnikom, sedaj ciljamo na celotni evropski trg. Turizem in nove storitve mobilnosti že danes prispevajo polovico prihodkov, ta delež pa nameravamo v naslednjih letih še dodatno povečati. V naslednjem koraku z inovativnimi storitvami mobilnosti ter raznovrstnimi načini prevoza načrtujemo tudi vstop na druge evropske trge,« je povedal Marjan Beltram, izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti v družbi Nomago.
 

Prodaja na spletu že poteka


Prodaja vozovnic za Nomago InterCity se je na spletni strani že začela, s prevozi pa Nomago začenja 25. junija. Dodatne hitre in nadstandardne povezave bodo z novo storitvijo Nomago InterCity dobili tudi potniki iz Ljubljane, Maribora, Bleda in Nove Gorice, ki bodo vključeni v nove povezave. Pri razvoju nove storitve je Nomago upošteval tudi želje in predloge potnikov v Sloveniji, ki so doslej pogrešali predvsem neposredne povezave z Zagrebom, Dunajem in Münchnom.

image
Avtobusi Nomago InterCity so modre barve. FOTO: Arhiv podjetja

 
»Po prvih napovedih bomo letos v Nomagu prevozili več kot 35 milijonov kilometrov, kar nas uvršča med največje ponudnike mobilnosti in potovanj v regiji. To je približno toliko, kot če bi skoraj 900-krat obkrožili Zemljo okoli ekvatorja. Po uspešno izpeljani integraciji in združitvi desetih podjetij v Nomago ter internacionalizaciji poslovanja v družbi sedaj nadgrajujemo tudi našo strategijo, v kateri se bomo osredotočili na razvoj dveh strateških stebrov poslovanja. V prvem so integrirani javni potniški prevozi v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem, mestni potniški promet, ki ga izvajamo v šestih slovenskih mestih, šolski prevozi za več kot 100 šol, delavski prevozi za nekatere največje družbe v regiji Alpe Adria ter občasni prevozi. V drugem stebru, kjer pričakujemo dvomestne stopnje rasti, pa so nove, moderne storitve mobilnosti, tako imenovani prevozi na zahtevo, nove mobilnostne rešitve v okviru mednarodnih linij Nomago InterCity ter potovanja,« je povedal Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago.

»Strategija Nomaga je v petih letih povečati prihodke na več kot 150 milijonov evrov ter letno prepeljati prek 15 milijonov potnikov,« je še dodal.
 

Po Sloveniji uvedli hitre linije


Nomago je začel izvajati prevoze na hitrih linijah, na katerih iz Nove Gorice, Celja, Velenja, Kopra, Postojne, Idrije, Zagorja in Slovenj Gradca v Ljubljano.