Novo poslovodstvo v Rudniku Trbovlje-Hrastnik

Aleš Berger, direktor družbe RTH, in Franc Blaznek, namestnik direktorja družbe RTH, sta prevzela vodenje družbe. Pred tem je družbo vodil začasni direktor Zdravko Stradar.

Objavljeno
02. oktober 2009 15.19
Ka.L.
Ka.L.
Trbovlje - Novo imenovano poslovodstvo in dosedanji v.d. direktorja Zdravko Stradar so primopredajo opravili v preteklem tednu, Franc Blaznek pa se je družbi RTH pridružil prvega oktobra. Poslovodstvo je tako z začetkom oktobra v celoti prevzelo upravljanje svoje funkcije.

 

Aleš Berger je v družbi RTH in njegovih predhodnicah zaposlen od leta 1985, kjer je ves čas opravljal odgovorne naloge na tehničnem področju, med drugim je en mandat že vodil družbo RTH. Franc Blaznek ima dolgoletne izkušnje na vodilnih delovnih mestih. Več let je bil direktor družbe Lafarge Cement, pred prevzemom nove funkcije v RTH pa je bil pomočnik direktorja družbe SGP Zasavje Trbovlje.

 

V Rudniku Trbovlje Hrastnik si želimo, da bi čim prej prejeli pozitivno stališče Bruslja glede podaljšanja proizvodnje do konca leta 2012. S tem bo omiljena ekonomsko - socialna ogroženost v lokalni skupnosti. V času podaljšanja proizvodnje pa bomo strokovno znanje in izkušnje usmerili v dejavnosti, ki bodo v našo dolino doprinesla nova delovna mesta v času, ko bodo stroji v rudniku ugasnili, je ob ponovnem prevzemu direktorske funkcije dejal Aleš Berger.

 

V naslednjih tednih se bom najprej podrobneje seznanil s stanjem v družbi, nato pa se bomo skupaj posvetili optimizaciji stroškov z namenom izboljšanja poslovnih rezultatov in pripravi strategije poslovanja RTH kot skupine v prihodnje, je ob pričetku dela v RTH dejal namestnik direktorja Franc Blaznek.