O novem članu uprave družbe

Nadzorni svet novogoriškega Hita je začel sejo, na kateri bo pregledal tekoče poslovanje družbe, odločal pa naj bi tudi o popolnitvi uprave s četrtim članom, ki bo predvsem zadolžen za tehnično področje, so povedali v Hitu.

Objavljeno
03. september 2009 13.42
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Nova Gorica - Nadzorni svet novogoriškega Hita je ob 11. uri začel sejo, na kateri bo pregledal tekoče poslovanje družbe, odločal pa naj bi tudi o popolnitvi uprave s četrtim članom, ki bo predvsem zadolžen za tehnično področje, so povedali v Hitu. Za četrtega člana uprave naj bi se sicer prijavili trije kandidati.

 

Eden izmed kandidatov naj bi bil po pisanju časnika Finance Borut del Fabbro, ki je zdaj izvršni direktor za področje obnovljivih virov energije v podjetju Istrabenz Gorenje, drugi pa je zaposlen v Hitu Bogdan Funda. Po ocenah poznavalcev naj bi imel več možnosti Del Fabro.

 

Se pa v javnosti pojavlja vse več ugibanj, ali bosta uprava in nadzorni svet, v katerem večina predstavnikov naj ne bi imela večjih izkušenj ne z igralništvom ne s turizmom, kos finančno-gospodarski krizi, ki je družbo, skupaj z nekaterimi drugimi dejavniki, precej prizadela. Družba ima po ocenah poznavalcev največ težav pri marketingu, kar bi bilo za njen nadaljnji razvoj nujno potrebno spremeniti.

 

Vodenje Hita je z avgustom prevzel Drago Podobnik, ki je bil za predsednika uprave igralniškega velikana imenovan 19. maja. Njegova glavna naloga bo sanacija poslovanja, saj je družba lansko leto končala v milijonskih rdečih številkah, v letošnjih prvih petih mesecih pa pridelala okoli 1,4 milijona evrov izgube. V upravi poleg Podobnika sedita še člana uprave Stojan Pliberšek in delavski direktor Marjan Zahar, ki je to funkcijo opravljal že doslej.