O novem članu uprave predvidoma ne bo govora

Nadzorniki Intereurope bodo v četrtek razpravljali predvsem o izvajanju ukrepov za doseganje stabilnega poslovanja. O novem članu uprave, ki jo zaradi imenovanja v upravo NLB zapušča Marko Jazbec, predvidoma ne bodo govorili.

Objavljeno
20. oktober 2009 15.41
Bruno Korelič
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Koper - Predsednik nadzornega sveta Bruno Korelič je potrdil, da še ne ve, kdaj bo upravo Intereurope zapustil Marko Jazbec, ki je v družbi zadolžen za finance. Kot je znano, je nadzorni svet NLB Jazbeca v ponedeljek potrdil za člana uprave.

Korelič je vnovič napovedal, da novega člana uprave najverjetneje ne bodo iskali z javnim razpisom. Nadzorniki v četrtek o tem predvidoma ne bodo razpravljali, je pa po Koreličevih besedah verjetno, da se bodo dotaknili priprav v zvezi s tožbami, ki jih bo Intereuropa sprožila zoper nekdanjo upravo.

Jazbeca je nadzorni svet družbe skupaj s predsednikom uprave Ernestom Gortanom izvolil v začetku junija letos. Koncern Intereuropa je v prvem polletju letošnjega leta ustvaril 3,1 milijona evrov čiste izgube. Po besedah predsednika uprave Gortana so med ukrepi za izboljšanje poslovanja predvsem reorganizacija srednjega dela menedžmenta in mehki načini zniževanja stroškov.