Objavljen razpis za novega predsednika uprave

Nadzorni svet Družbe za avtoceste v RS je objavil razpis za prosto delovno mesto predsednika uprave družbe. To je se spraznilo potem, ko je vlada v četrtek razrešila dosedanjega predsednika Tomislava Nemca in ostale člane uprave.

Objavljeno
12. september 2009 10.58
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Ljubljana - Nadzorni svet Družbe za avtoceste v RS je danes objavil razpis za prosto delovno mesto predsednika uprave družbe. To je se spraznilo potem, ko je vlada v četrtek razrešila dosedanjega predsednika Tomislava Nemca in ostale člane uprave. Prijave pričakujejo na sedežu Darsa v petnajstih dneh, najpozneje do 28. septembra.

Nadzorni svet Darsa se je z upravo družbe, v kateri so poleg Nemca še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler in Aleš Hojs, 2. septembra dogovoril o sporazumni razrešitvi. Člani uprave so podpisali pogodbe o prenehanju mandata, v delovnem razmerju pa bodo še toliko časa, da lahko normalno predajo posle in izkoristijo letne dopuste. Delavski direktor Alojz Ratajc ostaja v upravi.

 

Dars trenutno vodi predsednica nadzornega sveta Mateja Duhovnik. Na tem položaju bo do imenovanja novega vodje družbe, a največ tri mesece, je v četrtek po seji vlade povedal minister za promet Patrick Vlačič. Minister si želi, da bi Dars novo vodstvo dobil čim prej.

 

Na razpis se lahko prijavijo kandidati z dokončano univerzitetno izobrazbo in najmanj petimi leti delovnih izkušenj na vodilnih mestih ali v organih upravljanja v družbi podobne velikosti in vrste. Predsednika Darsa bo imenovala vlada na predlog nadzornega sveta, in sicer za pet let.