Obrtni sejem v Celju obiskalo 160.000 ljudi

Direktor družbe Celjski sejem Franc Pangerl je 42. mednarodni obrtni sejem ocenil kot uspešen. V sedmih dneh si je sejem ogledalo okrog 160.000 obiskovalcev, kar je enako kot lani.

Objavljeno
16. september 2009 14.04
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Celje - Direktor družbe Celjski sejem Franc Pangerl je na današnji novinarski konferenci v Celju 42. mednarodni obrtni sejem ocenil kot uspešen. V sedmih dneh si je sejem, ki danes zapira vrata, ogledalo okrog 160.000 obiskovalcev, kar je enako kot lani, je povedal.

Pangerl je izrazil tudi zadovoljstvo nad številom politikov, ki so obiskali letošnji sejem, že v prihodnjih dneh pa bodo analizirali sejemsko dogajanje in začeli s pripravami na 43. mednarodni obrtni sejem.

Letos se je na sejmu neposredno predstavljalo 1017 podjetij iz 14 držav, ob upoštevanju zastopanih podjetij pa si je bilo možno ogledati ponudbo 1681 podjetij iz 33 držav.

Po Pangerlovi oceni je bila večina razstavljalcev zadovoljnih z organizacijo sejma, nekaj očitkov so podali le trgovci. "Če nekdo ob 160.000 obiskovalcih ne dosega zastavljenih ciljev in ponuja preživete izdelke, je potem z njegovo storitvijo nekaj hudo narobe. Sejem je priložnost in ne rešitev za utapljajočega," je dejal Pangerl.

Dodal je, da bo družba leto 2009 končala z dobičkom. Za december je na sejmišču napovedal odprtje sončne elektrarne, katere vrednost je ocenjena na 2,1 milijona evrov, pripravljajo tudi dokumentacijo za gradnjo nove sejemske dvorane.

Podpredsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek je prepričan, da sta obrt in podjetništvo tista gospodarska veja, na katero mora biti država še bolj pozorna. Ob odprtju sejma prejšnjo sredo je predsednik vlade Borut Pahor obrtnikom zagotovil, da bo nekatere njihove predloge zakonsko uredil.