Odpovedi dobili še 603 delavci družbe Muralist

Potem ko je sodišče v ponedeljek za stečajnega upravitelja Murine hčerinske družbe Muralist imenovalo Janeza Artiča, je ta že danes delavcem predal 603 odpovedi delovnega razmerja. Kot je povedal, pri tem ni bilo zapletov.

Objavljeno
13. oktober 2009 21.06
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Murska Sobota - Janez Artič je pohvalil ekipo, ki je pripravila vse odločbe in tudi organizirala delitev, posebej še predstavnike zavoda za zaposlovanje, centra za socialno delo in sindikatov. Ti so po njegovih besedah zelo hitro in brez problemov delavce jasno seznanili z nadaljnjim postopkom, v katerem bodo lahko uveljavljali vse svoje pravice in čim prej prišli do prvih izplačil, ki jim pripadajo.

Na vprašanje, ali lahko delavci, glede na to, da gre za invalidsko podjetje, še računajo, da bodo kdaj našli delo, je odgovoril: "Starostna struktura v Muri je zelo problematična za nova dela, mislim pa, da je za kar velik del njih upanje, da jih bodo zaposlile družbe, ki še poslujejo." Kot je pojasnil, morebiti v okviru kvote, ki jih potrebujejo za invalide. "Mislim pa, da del delavcev iz Muralista opravlja dela v Muri in partnerjih in družbah, ki še poslujejo," je dejal.

Artič pri stečaju ne pričakuje takšnih zapletov, kot so jih napovedovali stečajni upravitelji v drugih murinih družbah, ker naj bi bilo poslovanje in tudi plačevanje med družbami zelo zapleteno.

Ker Muralist posluje od leta 1995, meni, da so poslovali po ustaljenih dogovorih in načinu, kaj več pa težko pove, saj je bil imenovan šele v ponedeljek in se je posvetil predvsem temu, da delavci čim prej dobijo odločbe.