Odstopil nadzorni svet Vipe Holdinga

Zaradi sprememb v lastniški strukturi družbe so vsi trije nadzorniki, Stojan Petrič, Jože Funda in nekdanji direktor Vipe Egidij Birsa, podali odstopno izjavo.

Objavljeno
13. februar 2007 15.26
Nova Gorica - Nadzorni svet družbe Vipa Holding se je na seji prejšnjo sredo seznanil z zaključkom prevzemne ponudbe Vipe, ki je sedaj 77-odstotni lastnik holdinga. Zaradi sprememb v lastniški strukturi družbe so vsi trije nadzorniki, predsednik koncerna Kolektor Group Stojan Petrič, generalni direktor Salonita Anhovo Jože Funda in nekdanji direktor Vipe Egidij Birsa, podali odstopno izjavo, je Vipe Holdinga objavil v današnjih Financah.

Ob tem so nadzorniki upravi Vipe Holdinga naložili, naj vloži ugovor na začasno odredbo o prepovedi razpolaganja z delnicami Mlinotesta in kasneje tudi sprejme Vipino ponudbo za odkup delnic ajdovske družbe. Tako želijo zaščiti interese malih delničarjev, je v javnem obvestilu pojasnil holding. Po dostopnih informacijah naj bi začasno odredbo na novogoriškem sodišču zahteval Mlinotest.

Vipa je namreč konec januarja objavila še prevzemno ponudbo za Mlinotest, v kateri za delnico ajdovske družbe ponuja 7,51 evra. Kot je znano, je Vipa sama lastnica 42,67 odstotka, skupaj z deležem holdinga, ki ga je uspela prevzeti, pa 67,76 odstotka Mlinotesta. Uprava ajdovske družbe ocenjuje, da prevzemnik odobrava obstoječe poslovne načrte in strateške usmeritve ter bo spodbujal nadaljnji razvoj družbe.

Kot je znano, je Vipa konec januarja zaključila prevzem Vipe Holdinga, v katerem ima sedaj 77-odstotni delež. Odvetnik Stojan Zdolšek, ki je prejšnji petek vodil skupščino Vipe, je napovedal, da bo novi lastnik verjetno sklical skupščino, na kateri naj bi prišlo do sprememb v holdingu.