Odvisne družbe Pivovarne Laško tožijo Šrota za 116,7 milijona evrov

Štiri odvisne družbe Pivovarne Laško so vložile odškodninske tožbe zoper družbo Atka-Prima kot nekdanjo koncernsko krovno družbo laške pivovarne ter njenega lastnika in nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota.

Objavljeno
16. februar 2011 10.50
Ka.L.
Ka.L.
Ljubljana - Z njimi zahtevajo plačilo odškodnin v skupni višini 116,7 milijona evrov. Družbe Pivovarna Union, Radenska, Fructal in Delo so odškodninske tožbe pri pristojnih sodiščih vložile včeraj, poroča STA. Odškodnine zahtevajo, ker naj bi bile oškodovane zaradi poslov toženih strank iz let 2008 in 2009.

Kot dodaja STA obstaja možnost, da bodo odvisne družbe iz naslova oškodovanja v prihodnosti vložile še dodatne odškodninske tožbe, saj celoten obseg škode, ki so jo utrpele, tudi zaradi še nedokončanih sodnih postopkov, v tem trenutku še ni znan.

Že pred mesecem dni je pri okrožnem sodišču v Celju odškodninsko tožbo zoper družbo Atka-Prima in Boška Šrota vložila tudi Pivovarna Laško. Z njo prav tako zaradi poslov v letih 2008 in 2009 zahteva plačilo odškodnine v višini 13,34 milijona evrov, še piše STA.