Panvita in proizvodnja zdrave hrane

Panvita bo vztrajala pri proizvodnji zdrave in kakovostne hrane po sistemu od njive do mize

Objavljeno
17. februar 2011 17.01
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
Ivan Gerenčer, Murska Sobota
Murska Sobota - Predsednik uprave Peter Polanič je na dašašnji predstavitvi lanskega poslovanja in letošnjih načrov Skupine Panvita povedal, da bodo še naprej namenjali izredno pozornost proizvodnji zdrave in kakovostne hrane po sistemu od njive do mize, za kar že nekaj let imajo tudi certifikate. »Še pred nekaj leti je bilo samoumevno, da živilsko-predelovalne industrije na trgovske police pošiljajo zdravo hrano. Tudi zadnje afere so potrdile, da ni tako. Proizvodnja zdrave in kakovostne hrane ostaja naša dolgoročn usmeritev in tudi trženska prednost. Ker bomo velik del letošnjih naložb namenili prav za zagotavljanje najbojših pogojev za proizvodnjo zdrave hrane, in dejstva, da vse podražitve hrane ne bomo iz konkurenčnih in drugih razlogov prenesli na pleča kupcev, ob siceršnjem povečanju prihodka načrtujemo tudi izgubo ob koncu leta.«

Direktor družbe Panvita, proizvodnja mesa Danijel Marinič je povedal, da bodo meso in mesne izdelke začeli prodajati v novi embalaži, v kateri se njihova osnovna oblika ne bo spremenila, kar se zdaj dogaja.

Skupina Panvita je lani ustvarila 112,5 milijon evrov prihodka in 1,45 milijona evrov čistega dobička. Za letos načrtujejo 118,6 milijona evrov prihodka in 1,1 milijoan evrov izgube.

Skupina Panvita je lani z izvozom ustvarila blizu osem odstotkov prihodkov. Izvozne pole so razširili tudi na vzhodne trge ( Ruska federacija, Ukrajina, Gruzija, Azerbajdžan in Moldavija, podvojili pa na Madžarskem in avstrijskem trgu. Po besedah člana uprave Simona Ravniča etos načrtujejo nadaljnje povečanje prodaje v državah EU in začetek prodaje na skandinavskih trgih. Panvita bo letos zgradila še en prodajni center v Kopru, pripravlja pa tudi gradnjo prodajnega centra v Kranju.