Paul Krugman prihaja v Slovenijo

Eden najbolj cenjenih ekonomistov, tudi Nobelov nagrajenec, Paul Krugman bo naslednjo sredo v Cankarjevem domu v Ljubljani predstavil svoj pogled na začetek in razvoj ekonomske krize ter spregovoril tudi o tem, kako naj se nanjo odzovemo.

Objavljeno
11. september 2009 17.03
Ti. Kr.
Ti. Kr.
Ljubljana - V sredo 16. septembra prihaja v Slovenijo eden najbolj cenjenih ekonomistov, tudi Nobelov nagrajenec za ekonomijo Paul Krugman. V enournem predavanju v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, ki se bo začelo ob 19. uri, bo spregovoril o trenutni finančni krizi - o tem, kako se je razvila, kaj lahko pričakujemo in kako naj se nanjo odzovemo.

Profesor ekonomije na univerzi V Princetonu je leta 2008 prejel Nobelovo nagrado s področja ekonomije za razvoj nove teorije v mednarodnem poslovanju in za svoje pionirsko delo na področju ekonomske geografije. Dvakrat tedensko piše kolumno za časopis The New York Times, po mnenju revije Time je eden stotih najvplivnejših ljudi na svetu v letu 2009. Je avtor več kot 200 razprav in dvajsetih knjig.

Predaval bo v sklopu strokovnega dogodka, ki ga pripravlja KD Banka v sodelovanju z Ekonomsko fakuleto v Ljubljani. Medijska pokrovitelja dogodka sta Delo in RTV Slovenija.