Petrol zavrnil ponudbo bank

Nadzorni svet Petrola je zavrnil ponudbo bank upnic, ki predvideva odkup dolga Istrabenza s 15-odstotnim diskontom. Zavrnitev omenjenega predloga bank pravzaprav ni presenetljiva.

Objavljeno
20. oktober 2009 16.04
Maja Grgič
Maja Grgič
Ljubljana - Nadzorni svet Petrola se je danes seznanil s poročilom o stanju in dosedanjih aktivnostih v zvezi z reševanjem naložbe v Istrabenz ter informacijo, da je uprava na podlagi temeljite analize zavrnila predlog bank upnic, ki predvideva odkup dolga Istrabenza s 15-odstotnim diskontom, je po seji sporočil prvi nadzornik Tomaž Kuntarič. Dodal je, da nadzorni svet podpira prizadevanja uprave Petrola za zaščito premoženja skupine Istrabenz v korist vseh deležnikov Istrabenza ter še posebej v korist Petrola.

Zavrnitev omenjenega predloga bank pravzaprav ni presenetljiva. Uprava je namreč bankam ponujala odkup s četrtinskim popustom, torej za 40 milijonov evrov nižjo ceno, a so nadzorniki družbe nasprotovali že temu predlogu, saj bi se družba s tem preveč zadolžila.

Iz Petrola so še sporočili, da je z današnjim dnem nadzorni svet preklical pooblastilo Tomažu Berločniku za sodelovanje v pogajanjih z bankami upnicami na strani Petrola. Za doslej opravljeno delo v času od julija do septembra je nadzorni svet sprejel sklep o soglasju k sklenitvi pogodbe, na podlagi katere mu pripada plačilo z vključenimi vsemi stroški v višini 8.000 evrov bruto na mesec. Berločnik je bil namreč včeraj imenovan za prokurista Istrabenza.