55 evrov odpravnine za delnico Alpetourja

Arriva bo na skupščini na Sv. Tri kralje iztisnila preostale manjšinske delničarje.

Objavljeno
03. december 2015 16.59
press/arriva
A. S.
A. S.

Ljubljana - Uprava Alpetourja je na predlog novega 97,87-odstotnega lastnika, formalno družbe Arriva Dolenjska in Primorska, za 6. januar sklicala 20. skupščino delničarjev. Alpetour bo takrat dobil tri nove člane nadzornega sveta, Arriva pa bo iztisnila preostale manjšinske delničarje in delnice Alpetourja umaknila z borze.

Tudi za vsako od preostalih delnic bodo delničarji dobili 55 evrov odpravnine, Arriva, v lasti nemških železnic Deutsche Bahn (DB) pa bo za Alpetour tako skupaj plačala 24,7 milijona evrov.

Predsednika, namestnika predsednika in člana NS Alpetourja Žarka Ždraliča, Petra Jančiča in Izidorja Jermana, ki so ob uspešnem prevzemu odstopili, bodo na skupščini za obdobje do 2. julija 2018, ko se bo iztekel tudi mandat Damijani Marn in Jaki Jurišič, zamenjali direktor regije CEE (Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska, Slovenija, Hrvaška in Srbija) v DB Arrivi Radim Novak, direktor Adriatik regije, predsednik uprave Arriva Štajerska in glavni direktor Arriva Dolenjska in Primorska Bo Erik Stig Karlsson in finančna direktorica skupine Arriva v Sloveniji Mojca Hočevar.