ACH išče kupca za Union Hotele

Sanacija - ACH je izbral svetovalca za prodajo Union Hotelov

Objavljeno
06. oktober 2014 21.22
imo/MIKLOSICEVA ULICA
Vanja Tekavec, gospodarstvo, M.K.
Vanja Tekavec, gospodarstvo, M.K.

Ljubljana - Holding ACH je izbral svetovalca za prodajo ljubljanske družbe Union Hoteli, smo izvedeli neuradno.

Družba Union Hoteli (nekdanji Grand hotel Union) pod svojim okriljem združuje štiri znane ljubljanske hotele: Union Executive in Business ter Central in Lev. Večinski lastnik Union Hotelov je holding ACH, ki je v finančnih težavah. Že lani je bilo slišati, da bo zadolženi ACH najprej poskušal poiskati kupca za hotelsko verigo v prestolnici in to se tudi uresničuje, saj je holding ACH že izbral svetovalca, ki bo bedel nad prodajnimi postopki; o tem je bil minuli petek obveščen tudi nadzorni svet Union Hotelov, je slišati neuradno.

Ali se bodo ljubljanski hoteli prodajali kot celota ali posamično v tem hipu še ni znano, prav tako ne, koliko posojil bi lahko ACH odplačal s prodajo ljubljanske verige hotelov. Na prodaj je tudi ponudnik storitev mobilne telefonije Debitel; prodajni postopek zanj so v ACH začeli pred začetkom polletja, zavezujoče ponudbe pričakujejo do konca oktobra; med potencialnimi kupci sta se omenjala tudi Telekom Slovenije in Simobil.

Ključen za prihodnost holdinga ACH (ta dolguje bankam več kot 100 milijonov evrov) bo tudi dogovor o finančnem prestrukturiranju, ki ga morajo skleniti do 20. novembra. Z njim bodo dogovorjeni tudi pogoji reprograma posojil, a podrobnosti o tem še niso znane. Največji upnik zadolženega ACH je DUTB, saj ta bedi nad posojili, ki so jih ACH odobrile NLB, Abanka, Probanka in Factor banka.