Adria Airways Tehnika prodana poljskemu Linetechu

Poljaki napovedujejo: »Linetech bo z AAT postal eden vodilnih vzdrževalcev in serviserjev letal v Evropi.«

Objavljeno
24. november 2015 13.00
tlo adria
A. S.
A. S.

Ljubljana − Slovenski državni holding in Aerodrom Ljubljana sta družbo Adria Airways Tehnika danes prodala poljski družbi Linetech Holding. Plačilo kupnine in preknjižba delnic bosta predvidoma izvedena do jutri, 25. novembra 2015, Linetech pa bo postal stoodstotni lastnik družbe AAT.

SDH je (bil) lastnik 52,33 odstotka osnovnega kapitala družbe AAT, Aerodrom Ljubljana pa 47,67-odstotnega deleža AAT.

Iz SDH so sporočili, da bo Linetech ob prevzemu delnic obema prodajalcema poravnal tudi posojilo, ki sta ga AAT dala v letu 2012.

V skupnem sporočilu prodajalcev in kupca je zapisano, da je Piotr Kaczor, predsednik uprave družbe Linetech Holding, povedal, da si bodo prizadevali »za rast in razvoj družbe z vlaganjem v ljudi, nove tehnologije in opremo. Zahvaljujoč tej združitvi se bodo povečale naše skupne zmogljivosti letalske podpore najbolj pogostih tipov letal proizvajalcev Boeing, Airbus, Bombardier, Embraer in ATR. Linetech Holding S.A. namerava zaposlovati in vlagati v izobraževanje in pridobivanje novih licenc zaposlenih. Skupina bo imela skupno šest hangarjev, namenjenih baznemu vzdrževanju letal, kar bo omogočalo hkratno servisiranje do 13 različnih letal C-klasifikacije. Linetech Holding S.A. bo tako s pridobitvijo Adria Airways Tehnike, d. d., postal eno vodilnih podjetij za nudenje storitev MRO (storitev vzdrževanja in servisiranja letal) v Evropi.«

Izvršni direktor družbe Adria Airways Tehnika Maksimiljan Pele meni, da je bil postopek speljan korektno in pozdravlja spremembe: »Vsi zaposleni v Adria Airways Tehniki smo bili dolgo na trnih, kaj in kako se bo zgodilo. Zato sem vesel, da gre podjetje v roke uspešne družbe na področju MRO, za katero verjamem, da si bo prizadevala k uspehu in rasti. Obetam si dobro sodelovanje, ki ga bomo zasledovali s skupnim ciljem.«

Marko Jazbec, predsednik uprave SDH, je izjemno zadovoljen s prodajo in meni, da bo AAT dobila lastnika, »ki bo zagotavljal njeno rast, nadaljnji razvoj ter bo vzdrževal dobre odnose z vsemi deležniki družbe«.

Tudi Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, je zadovoljen. Pri tem je pojasnil, da je AL vstopil v AAT z jasnima ciljema − ohraniti dejavnost vzdrževanja letal na ljubljanskem letališču in zagotoviti smelejši prihodnji razvoj AAT. Prepričan je, da je bil v postopku prodaje izbran priznan mednarodni ponudnik, ki bo družbo, med uporabniki in poznavalci znano predvsem po visoki strokovnosti njenih zaposlenih, še oplemenitil. Novemu lastniku predajamo podjetje z dobrimi temelji in visokim potencialom, ki ga daje strateška lega Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana.