Za krmilom Aerodroma odslej Ladimir Brolih

Dosedanji direktor Aerodroma Maribor je pričakoval nov mandat, a se je lastnica odločila drugače.

Objavljeno
06. avgust 2015 16.12
tre-MARIBORSKO LETALIŠČE
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor - Podjetje Aerodrom Maribor, ki upravlja tukajšnje letališče, je dobilo novega direktorja: večinska lastnica podjetja Delavska hranilnica je na vodstveni položaj Aerodroma imenovala Ladimirja Broliha. Dosedanji direktor ostaja v podjetju.

Novi direktor Ladimir Brolih ima, kot so sporočili iz službe za odnose z javnostjo Aerodroma Maribor, »bogate izkušnje na področju vodenja gospodarskih družb«, ki mu bodo pomagale pri razvoju Aerodroma, njegovih vizijah in ciljih. Dosedanji direktor Aerodroma Marko Gros, ki mu je konec julija potekel mandat, ostaja v kolektivu podjetja, in sicer v funkciji pomočnika direktorja. Gros zamenjave na vodstvenem položaju ni hotel komentirati, saj »je to legitimna pravica lastnikov«, je pa priznal, da je sam pričakoval nov direktorski mandat.

Pod njegovim vodenjem je imel Aerodrom Maribor v lanskem letu za 3,2 milijona evrov prihodkov in dobrih 370.000 evrov dobička. Lani so na mariborskem letališču našteli okrog 18.000 potnikov na čarterskih povezavah, v letošnjem letu, ko je Adria Airways vzpostavila redno letalsko povezavo Maribor-London, pa načrtujejo skupno približno 35.000 potnikov. Vendar bo glede na dosedanje število ta plan najbrž težko izpolniti.

Novoimenovani direktor Ladimir Brolih je kot glavni izziv in cilj izpostavil povečanje števila potnikov; po njegovem mnenju ima mariborsko letališče, ki je leta 2012 dobilo nov potniški terminal, »zelo velik potencial«, ključ za dosego omenjenega cilja pa Brolih vidi v povezovanju turističnega gospodarstva v regiji, s katerim bi na tujih trgih nastopili skupaj in poskušali privabiti nove goste.

O tem, kaj bo z Adriino letalsko povezavo Maribor-London, ta je za zdaj zagotovljena do konca septembra, Brolih še ni mogel povedati nič konkretnega. Je pa poudaril, da bo odločitev treba sprejeti zelo hitro. V Adrii Airways so danes napovedali, da bo odločitev o morebitnih nadaljnjih poletih z mariborskega letališča po koncu septembra znana v drugi polovici avgusta.