Aerodrom Maribor kupuje koroška družba Aviofun

Stečajni upravitelj Preventa Globala Boris Kastivnik je danes podpisal pogodbo za prodajo Aerodroma Maribor.

Objavljeno
15. maj 2013 22.39
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Slovenj Gradec - Stečajni upravitelj Preventa Globala Boris Kastivnik je danes podpisal pogodbo za prodajo Aerodroma Maribor, za katerega so se v postopku neobvezujočega zbiranja ponudb zanimali štirje ponudniki.

Kastivnik za Delo sicer že več kot teden dni ni dosegljiv in ne daje nobenih informacij o medijsko odmevnem postopku prodaje mariborskega letališča, je pa podpis pogodbe potrdil direktor Aviofuna Damjan Cehner.

Kljub temu posel še ni zaključen, saj je pogoj za veljavnost pogodbe vplačilo desetine zneska varščine, ki jo mora kupec vplačati do 22. maja. To pa je odvisno od tujega investitorja, s katerim je se Aviofun povezal za nakup letališča.

»Vsekakor so naši nameni resni, imamo strategijo, tudi tuj parter je to prepoznal, a dokler posel ni zaključen, je govoriti o tem preuranjeno,« je dejal Cehner. Potrdil je le, da so za mariborsko letališče ponudili 700.000 evrov ter da od države pričakujejo dolgoročnejšo koncesijo za upravljanje z letališčem, kar je tudi eden od pogojev za nakup. Za to ob pogoju, da je znan lastnik in da ima začrtano ustrezno razvojno strategijo, Cehner ne pričakuje ovir.