Aerodrom Portorož bo imel dva lastnika

Občina Piran bo povečala lastništvo nad letališčem. Kostić napoveduje povečanje deleža in uvedbo linije Beograd–Portorož.

Objavljeno
23. maj 2017 23.11
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Piran, Sečovlje – Vse kaže, da bosta ostala le dva lastnika Aerodroma Portorož: Občina Piran in Miodrag Kostić. Piranski svetniki so danes soglasno podprli sklep o uveljavitvi predkupne pravice za 15,23 odstotka Aerodroma Portorož, ki ga prodaja finančni holding Istrabenz. Za ta delež bo morala občina Istrabenzu odšteti 85.000 evrov.

V beograjski MK Group Miodraga Kostića nam niso odgovorili, ali bodo tudi oni uveljavljali predkupno pravico. Toda po neuradnih virih sta Kostić in piranski župan Peter Bossman glede tega že usklajena. Če bo občini nakup uspel, bo postala 44,06-odstotna lastnica podjetja. V Piranu so hoteli kupiti Istrabenzov delež že pred 15 meseci, še preden je postalo očitno, da Miodrag Kostić želi prevzeti družbo. Takrat je Istrabenz ponujal svoj šestinski delež za 42.000 evrov. Občina je že takrat menila, da je letališče zelo pomembno za turistično infrastrukturo v kraju in v državi, saj je tretje mednarodno letališče, po številu potnikov pa celo drugo v državi. Občinski interes dodatno utemeljujejo z dejstvom, da so nepremičnine, na katerih deluje podjetje, v občinski lasti. Zato hočejo čim bolj vplivati na njegov razvoj.

Drugič dvojna cena

Istrabenz je pred dobrim letom odstopil od prodaje, zdaj se je vanjo vrnil z dvojno ceno. Najverjetneje je k temu pripomogla tudi to, da je MK Group za 200.000 evrov odkupila 30,46-odstotni delež Aerodroma Ljubljana v portoroškem letališču. Verjetno pa je bil tako visok znesek tudi vzrok, zaradi katerega občina Piran pred nekaj dnevi ni uveljavljala predkupne pravice.

O tem, da bosta na koncu ostala le dva lastnika, potrjujejo izjave iz Luke Koper, da to ni njihova strateška naložba in da svoj 15,23-odstotni delež prodajajo. O tem že nekaj časa razmišljajo tudi v družbi CPK Koper, ki ima 10,25-odstotni delež Aerodroma. Iz MK Group so nam danes potrdili, da so prevzeli delež Aerodroma Ljubljana v portoroškem letališkem podjetju in da so pripravljeni vanj dodatno investirati. »Verjamemo, da ima Portorož zelo velik turistični potencial, da bi postal destinacija na najvišji ravni. Razvoj letališča pa k temu lahko veliko prispeva. Naš cilj je kontinuirano vlaganje v promocijo Portoroža kot destinacije najvišje kategorije. To pomeni, da si prizadevamo za več letov in da Marina deluje s polno zmogljivostjo. MK Group je še naprej zainteresirana za Aerodrom, Marino Portorož in hotele, zato verjamemo, da bomo v naslednjem obdobju naredili pomembne korake. Zelo pomembna za pozicioniranje Portoroža kot vodilnega turističnega središča v regiji bo ponovna uvedba letalske linije Beograd–Portorož in odprtje več linij,« so nam odgovorili iz MK Group.

Kratki stik med letališčem in Solinami

Zadnjim lastninskim spremembam poskušajo nekateri pripisati zaplet, ki se je zgodil med Aerodromom Portorož in Solinami oziroma ministrstvom za okolje in prostor. To namreč (skupaj s Solinami) že dolga leta popravlja obrambne nasipe na predelu Fontanigge na levem bregu reke Drnice. Gre za investicijo v vrednosti okoli dva milijona evrov. Zgraditi želijo 650 metrov kamnitega zidu in 1400 metrov armirane zemljine obrambnega nasipa vse do opuščenega rudnika v Sečovljah. Do pred kratkim so tovornjaki vozili na gradbišče ne levi breg Drnice skozi letališče, pred nekaj meseci pa so začeli utrjevati intervencijsko pot z južne strani letališke steze in zunaj letališkega območja. »Tega so se lotili brez soglasja Agencije za civilno letalstvo. Poleg tega niso pomislili, da vozijo povsem blizu in s tem motijo radijsko navigacijsko napravo, ki omogoča varno pristajanje letal. Tej poti ne bi nasprotovali, če bi nam upravljavci solin pomagali najti prostor, kamor lahko prestavimo navigacijsko napravo. Do zdaj ta naprava, ki je sicer na območju letališča, vendar povsem blizu solinskih polj, ni nikogar motila. Če bi jo preselili in jo dodatno temeljito skrili, pa nenadoma moti vse,« je povedal direktor Aerodroma Portorož Robert Kranjc. Očitno bi nekateri radi pregnali letališče, ki na tem mestu deluje že 50 let.

Z ministrstva za okolje in prostor so nam pojasnili, da so novo utrjeno intervencijsko pot začasno zaprli za gradbeno mehanizacijo. Delavci lahko prihajajo do nasipa Drnice med 20. in 8. uro zjutraj, dokler ne dobijo soglasij letalskih oblasti, da bodo spet vozili mehanizacijo skozi letališče tudi podnevi. Medtem pa bodo poskušali najti nov prostor za radijsko navigacijsko napravo VOR, ki ne bi motila okoljevarstvenikov in bi bila primerna za varno upravljanje letalskih poletov.