Agrokor: izredna uprava bo prodala Todorićeva helikopter in jahto

V hrvaškem koncernu pripravljajo prodajo premoženja, ki ne predstavlja osnovne dejavnosti družbe.

Objavljeno
22. maj 2017 14.37
šipič MNENJA/SOBOTNA
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Zagreb – V hrvaškem koncernu Agrokor pripravljajo prodajo premoženja, ki ne predstavlja osnovne dejavnosti družbe. Med njim sta se znašla tudi jahta in helikopter, ki ju je uporabljala družina lastnika največjega hrvaškega podjetja Ivice Todorića. Prodati nameravajo še vrsto luksuznih avtomobilov, ki so v lasti Agrokorja.

Izredna uprava bo do konca tedna objavila javni razpis, na katerem bodo potencialni vlagatelji lahko izkazali interes za nakup 24-metrske motorne jahte Riva 85 Opera in helikopterja Bell 427 VFR ter več luksuznih avtomobilov znamk audi, mercedes in range rover, ki niso nujno potrebni za poslovanje koncerna, je konec prejšnjega tedna poročal Jutarnji list.

Za plovilo iz leta 2006 bi po ocenah poznavalcev lahko dobili približno dva milijona evrov, za helikopter enake letnice proizvodnje pa okoli milijon evrov.

Foto: Cropix

Gre za simbolično sporočilo javnosti, da bodo v Agrokorju začeli bolj racionalno in odgovorno poslovati, saj to sistemsko pomembno hrvaško podjetje potrebuje stotine milijonov evrov novih posojil za načrtovano premostitev finančnih težav in prestrukturiranje.

Po prodaji voznega parka bodo začeli prodajati tudi nepremičnine, za katere bodo ocenili, da niso pomembne za osnovno dejavnost koncerna, ki se bo po odločitvi izredne uprave osredotočil na trgovino na drobno in kmetijsko proizvodnjo.