Slovenija je tudi podeželje

Podjetje Ahac je zaradi potrebe po širitvi danes odprlo osredje logistično središče.

Objavljeno
05. september 2014 15.03
Vili Einspieler, Celje
Vili Einspieler, Celje

Šentjur − Podjetje Ahac je končalo z ureditvijo osrednjega logističnega središča s sodobnim skladiščem, upravno stavbo in razstavno prodajnim prostorom. Naložba je bila vredna 1,8 milijona evrov, podjetje pa jo je financiralo z lastnimi in bančnimi sredstvi.

Ker podjetju Ahac zaradi kadrovskih širitev lokacija v Stopčah ni več zadoščala, se je leta 2003 razširilo na lokacijo v Šentjurju. Z obnovo in dograditvijo osrednjega logističnega središča z upravno stavbo so začeli leta 2010, direktor podjetja Ahac Roman Moškotevc pa je danes povedal, da so pridobili kar 3000 kvadratnih metrov sodobnih prostorov. Kot je še pojasnil, so za bančni kredit pridobili subvencionirano obrestno mero Slovenskega podjetniškega sklada.

Podjetje Ahac se je v 23 letih razvilo v enega največjih uvozniških in distribucijskih podjetij za pijače in hrano. Osnovno dejavnost je že v letu 1991 predstavljala veleprodaja in maloprodaja pijač. »Sprva smo bili osredotočeni na prodajo artiklov slovenskih proizvajalcev, kar smo leta 2004 nadgradili z zastopstvom tujih blagovnih znamk in leta 2011 še s proizvodnjo hrane,« je povedal Moškotevc.

Ahac z distribucijo pokriva celotno Slovenijo. Zato poleg šentjurske delujeta še poslovna enota z maloprodajno in veleprodajno trgovino v Slovenski Bistrici ter veleprodajna enota in distribucijski center za oskrbo posameznih trgovskih verig v Jaršah.

»Slovenija niso le velika mesta, ampak tudi podeželje s svojimi trgovinami in gostinskimi lokali. Trend nakupovanja kaže na selitev iz velikih centrov v manjše trgovine in prav tukaj je naša izjemna konkurenčna prednost, saj smo prisotni marsikje, kamor mnogi drugi dobavitelji le redko sežejo,« je razkril Moškotevc.

V Ahacu so znani po proizvodnji hrane, s katero so začeli v letu 2011, ko je podjetje odkupilo blagovno znamko Droga in prevzelo proizvodnjo vložnin ter drugih prehrambenih izdelkov Droga v Središču ob Dravi.

Po besedah Moškotevca je promet poslovne enote Gosad, ki zaposluje okoli 60 ljudi, lani presegel 26 milijonov evrov. V skupini so podjetje Ahac, gradbeni podjetji Voc Celje in Ahac NG, Gostilna pri Ahacu ter od letos najstarejša slovenska regionalna radijska postaja Radio Štajerski val. V skupini je zaposlenih skoraj 500 ljudi.