Alexiev Dimitrov novi predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško

NS je imenoval tudi upravo družbe za mandatno obdobje do 31. avgusta 2016.

Objavljeno
26. november 2015 16.38
uho*Pivovarna Lasko
Je. G.
Je. G.
Ljubljana - Nadzorni svet Pivovarne Laško je na zadnji seji za predsednika NS izvolil Alexieva Dimitrova, sicer izvršnega direktorja Heineken International za Evropo, za namestnico pa Dragico Čepin, so po sporočili z družbe.

NS je imenoval tudi upravo družbe za mandatno obdobje do 31. avgusta 2016; in sicer v sestavi: Dušan Zorko, kot predsednik uprave, Mirjam Hočevar, kot podpredsednica uprave, ter Martin Peter Hayes, Matej Oset, Marjeta Zevnik, Olexandr Olexandrovych in Rumen Ivanov kot člani uprave.

Nadzorniki so se seznanili tudi s podatki o poslovanju Skupine Laško in Pivovarne Laško v letošnjem devetmesečju.

Družbe Skupine Laško so povečale čiste prihodke od prodaje proizvodov iz ohranjenega poslovanja za 2,1 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta. Prihodki so znašali 136,2 milijona evrov, količinska prodaja na domačem tržišču pa je bila v tem obdobju za 4,3 odstotke višja v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, vendar je skupna prodaja nižja kot lani zaradi slabših razmer na tujih trgih. Ključni mejniki v obdobju od januarja do septembra so bili še zaključek skupnega procesa dokapitalizacije in prodaje delnic Pivovarne Laško, zaključek transakcije prodaje Radenske in Dela ter posledično izpolnjevanje sporazuma z bankami o prestrukturiranju in mirovanju.