Apple dobil novega člana upravnega odbora - prvega moža Walt Disneya

Steve Jobsa bo na mestu neizvršnega predsednika Appla nasledil Arthur Levinson.

Objavljeno
16. november 2011 14.59
Posodobljeno
16. november 2011 14.59
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
San Francisco - Upravnemu odboru Appla se bo pridružil Robert Iger, predsednik in izvršni direktor družbe Walt Disney, je danes objavil Apple. Iger bo po besedah izvršnega direktorja Appla Tima Cooka prispeval h kreativnosti in inovativnosti tehnološkega velikana ter k njegovi širitvi na tuje trge.

Z vključitvijo Igerja v upravni odbor Appla so se povezave med podjetjema še okrepile. Prav Iger je, ko je prevzel vodenje družbe Walt Disney, zakrpal problematične odnose podjetja z nedavno preminulim ustanoviteljem Appla Stevom Jobsom.

S tem je omogočil ponudbo Disneyjevih vsebin v Applovi spletni prodajalni itunes. Vodil je tudi Disneyjev prevzem studia za računalniško animacijo Pixar, katerega soustanovitelj je bil Jobs. S tem poslom je Jobs postal največji posamezni delničar Disneyja, tuje agencije povzema STA.

»Izjemno zadovoljen sem, da se lahko priključim upravnemu odboru tako odličnega podjetja,« je v izjavi dejal Iger. Kot je poudaril, pozna in občuduje vodstveno ekipo Appla, ki jo po smrti Jobsa vodi Tim Cook, in verjame v njeno sposobnost še naprej izjemno uspešno voditi podjetje.

Jobsa bo nasledil Arthur Levinson

Jobsa bo sicer na mestu neizvršnega predsednika Appla nasledil Arthur Levinson, ki je pred leti moral izbrati med stolčkom v upravnem odboru Appla in internetnega velikana Google. Izbral je prvega, za kar je bil sedaj nagrajen. Mesto neizvršnega predsednika je bilo sicer ustanovljeno, ko se je Jobs po dolgotrajni bolezni poleti umaknil z mesta izvršnega direktorja Appla.

Jobs je umrl v začetku oktobra po dolgoletni borbi z rakom.