Arno Schuster ni več prvi mož Adrie Airways

Schuster je odstopil, na njegovo mesto prihaja Holger Kowarsch.

Objavljeno
15. februar 2018 11.30
jer schuster
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Brnik – Arno Schuster je odstopil s položaja direktorja letalskega prevoznika Adira Airways, so sporočili iz družbe. Vodenje podjetja je z današnjim dnem prevzel Holger Kowarsch. Schuster bo sicer še do konca aprila ostal v poslovodstvu družbe.

Kowarsch je partner v nemški družbi 4K Invest, ki je prek podjetja AA International Aviation Holding lastnica Adrie Airways. Kot so poudarili v Adrii, ima več kot 20 let izkušenj na vodstvenih položajih, v slovenskem prevozniku pa je bil odgovoren za nadzor po tistem, ko je 4K Invest pred približno dvema letoma prevzel Adrio.

V podjetju so zapisali, da je Schuster po privatizaciji Adrie leta 2016 vodil prehod družbe iz nacionalnega prevoznika v državni lasti do» uspešnega komercialnega letalskega prevoznika«. Adria Airways je v tem času po njihovih navedbah postala vodilni regionalni prevoznik na Balkanu, ki povezuje Slovenijo in preostalo Evropo ter ponuja privlačne povezave prek Ljubljane.

Schuster je po pojasnilih iz Adrie ustvaril tudi osnovo za vzdržno stroškovno učinkovito naravnanost podjetja, v obdobju njegovega vodenja se je redni promet povečal za 14 odstotkov, družba pa postala tudi vodilni ponudnik storitev zakupa letala s posadko drugim letalskim prevoznikom.

Iz sporočila gre razbrati, da so razlogi za Schusterjev odstop osebne narave. Markus Zöllner iz 4K Investa je namreč ob zahvali Schusterju za »odlično opravljeno delo« zapisal, da lastniki »razumejo, da bi rad več časa preživel na Dunaju, kjer stanuje skupaj s svojo mlado družino«.

Kowarsch je po Zollnerjevih navedbah odličen naslednik, ki se bo usmeril v nadaljnjo rast in širitev mreže poletov.

Adria Airways bo v že tej poletni sezoni razširila mrežo letov na 24 destinacij. Ljubljansko letališče bodo po novem povezali s s Hamburgom, Düsseldorfom, Bukarešto, Sofijo, Ženevo, Dubrovnikom in otokom Brač.