Asfaltna baza vendarle Remontu

Družba Remont je ta teden v celoti plačala kupnino za asfaltno bazo v Veliki Pirešici.

Objavljeno
20. november 2015 20.43
kuralt/asfaltna baza
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Celje – Družba Remont, ki je poleti na zbiranju ponudb ponudila največ za asfaltno bazo v Veliki Pirešici, je še pred koncem zakonitega roka plačala celotno kupnino s pripadajočimi zamudnimi obrestmi. Pogodbeni rok za plačilo kupnine se je iztekel že 5. novembra.

Remont je za Poslovni kompleks Velika Pirešica ponudil 3,3 milijona evrov. V kompleksu je poleg asfaltne baze še betonarna, poslovna zgradba – ta naj bi jih najbolj zanimala – in 18 hektarov zemljišč, od tega 13,5 hektara zazidljivih. Remont je pogodbeni rok plačila zamudil, potem pa so imeli še 15 dni časa, medtem so tekle zamudne obresti.

Stečajna upraviteljica CM Celje Milena Sisinger je povedala, da je Remont nekaj dni po pogodbenem roku začel po delih nakazovati kupnino. Ta teden so skupaj z davkom in zamudnimi obrestmi plačali še preostanek, skupaj okoli štiri milijone evrov. Stečajna masa CM Celje je bogatejša, Milena Sisinger pa zadovoljna: »Vse so plačali, tako da bo vsaj nekaj denarja. V ponedeljek ali torek pričakujem sklep sodišča o izročitvi nepremičnine.« Potem bo Remont tudi uradno lastnik.

Takšen razplet je za stečajno maso ugoden tudi zato, ker največjega kupca asfalta v regiji, Ahac NG, asfaltna baza v Pirešici menda ne zanima več. Ahac NG je bil s svojim gradbenim podjetjem VOC najemnik v Pirešici od leta 2013. Ko so morali poleti asfaltno bazo skoraj čez noč zapustiti, so morali tudi hitro poiskati nove vire asfalta. Poudarjajo, da so jih našli, zdaj pa je njihov cilj lastna asfaltna baza; opremo so že kupili.