AUKN odsvetuje skupščino Triglava

Ali bo Zavarovalnica Triglav dobila novega nadzornega člana pred novim letom, še ni znano.

Objavljeno
11. november 2011 18.51
Posodobljeno
11. november 2011 18.51
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo

Ljubljana - Ali bo Zavarovalnica Triglav sklicala skupščino delničarjev še pred koncem leta, da bi lahko na njej potrdili novega nadomestnega člana za njihov nadzorni svet? Jasnih odgovorov na Triglavu še nimajo, Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) pa hitenje s skupščino tako rekoč odsvetuje.

AUKN namreč priporoča organom Zavarovalnice Triglav, naj se v izogib nepotrebnim stroškom vse kadrovske aktivnosti glede novega člana Nadzornega sveta odloži do naslednje redne skupščine. Do takrat bo tudi agencija pripravila celovit predlog morebitne spremembe v NS na podlagi preglednih kriterijev in meril ter celovitega izpolnjevanja dosedanjih priporočil AUKN.

Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav bo predvidoma 24. novembra in takrat naj bi tudi odločali o nadomestnem članu NS, potem ko je iz njega pred časom izstopil Borut Jamnik. Ali potem lahko pričakujemo sklic (izredne) skupščine Zavarovalnice Triglav že letos? Iz Zavarovalnice Triglav so nam odgovorili, da odločitve o sklicu skupščine še niso sprejeli.